Mini-sculpturen: wanneer beneden weer ergens boven in de wolken zal zijn

Deze mini-sculpturen ontstonden nadat ik een gedachtengedicht schreef.
Ik bleef denken over dat een zinsdeel die ik had neergeschreven: "wanneer beneden weer ergens boven in de wolken zal zijn".
Het gedicht is kwestie gaat over angst, over teveel in je hoofd zitten en teveel vasthouden aan het verleden, waardoor je je grip verliest op het nu en de toekomst een verre donkere plaats is.
De wortels staan in deze sculpturen voor de link naar het verleden, het geworteld en vergroeid zijn met je verleden en herinneringen. De wolken staan voor het heden, de toekomst en de dromen die iemand heeft.

Dagdroom

Dit is het eerste sculptuur die ik maakte.

De wortels reiken omhoog, bijna zoals de takken van een boom.  Teveel vasthoudend aan het verleden, staan die in de weg van ons heden en onze dromen. Het papieren bootje draagt deze dode boom mee. De wolken zitten gevangen in de fles, maar komen stilaan boven drijven en laten het bootje varen op het begin van grote dromen.

boven is beneden

De basis en volgorde in dit verhaal lijken op het eerste zicht te kloppen.

De foto, die symbool staat voor herinneringen staan onderaan bij de basis en bovenaan komen de wolken te voorschijn, die symbool staan voor dromen en het heden. Als je langer kijkt, merk je dat de foto op zijn kop staat. De takjes zijn als doornen in iemand zijn domen, een herinnering aan het verleden dat niet helemaal wilt lossen.

hoop

In deze kleine wereld zijn grootse dromen verpakt in hoop. Op de briefjes staan stukjes tekst uit enkele gedachtengedichten. De helicopters staan symbool voor onze wensen.

beneden is ergens boven in de wolken

Deze sculptuur is de laatste in deze reeks en staat symbool voor de nieuw gevonden balans tussen verleden, heden en toekomst. 
De wolken die symbool staan voor onze dromen, zijn te vinden in ons verleden en in onze toekomst. Daartussenin vinden we een stevige verbinding tussen deze lagen en elementen.

Flux

Dit is een sculptuur dat je op zijn 2 kanten kan plaatsen: met de wortels naar boven, of naar beneden. Je kan ook kiezen voor de balans door het neer te leggen.

In dit werkje vind je een mini-wereld in de stolp, waar je de elementen grond-natuur en lucht/wolken kan terugvinden. De wortels prikken door de stolp en komen in verbinding met de wolken. Verleden, heden en toekomst staan in verbinding met elkaar en zoeken naar een nieuwe balans. Deze flux, het in beweging zijn ligt aan de basis van dit verhaal.

droomscénario's

Hier staan de wortels richting verleden als basis, als steun onder de mini-wereld in de stolp, waarin propjes met foto's verstrengeld zijn met takjes. De propjes zijn eerste scénario's, probeersels, stapjes en ideeën richting het uitwerken van een droom.

dromen in de wolken en in het zand

De wortels in dit mini-sculptuur getuigen van een groter geheel, dat onder het oppervlak schuilt. In deze mini-wereld kan je nieuw leven zien. Een klein plantje groeit op een dun laagje zand, afgeschermd en veilig op zichzelf in deze kleine afgesloten wereld. Dromen krijgen voorzichtig vorm in een beschermde omgeving.Deze mini-sculpturen stonden samen gepresenteerd op de tentoonstelling. Ze hebben allemaal een privé eigenaar gevonden.