· 

Groententaart met kruimeldeeg

 

Warme groentetaart is ideaal voor als je niet veel tijd hebt om te koken. Je kan het maken met restjes groenten en je kan combineren naar eigen smaak. 

Wat heb je nodig voor 1 taart?
een ronde bakvorm

1 vel kruimeldeeg
4 eieren
2 rode uien en 2 teentjes look
2 rode puntpaprika's

100 g philadelphia, 50 g gemalen kaas

100 g ham

 

Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 200°C. Bak de look en de paprika's aan in olijfolie tot ze gaar zijn. Voeg op het laatste de blokjes ham toe en haal van het vuur. Vang op in een grote kom. Klop de eieren en de philadelphia samen op. Voeg de groenten en de kaas samen, kruid af met peper en zout en roer nog even door. Schik het vel kruimeldeeg in de bakvorm. Stort het mengsel hierin en werk af met de gemalen kaas.

Bak af in 20-25 min.

Lekker met een fris slaatje met appel.

 

 

 

 

Maak zelf je kruimeldeeg. het kost je maar een half uurtje extra werk.
Wat heb je nodig? 
200 gr bloem
100 gr speltbloem
180 gr boter op kamertemperatuur
1 kl maïzena

65 gr water

een snuifje zout

Werkwijze:
Mix de boter en voeg de bloem, maïzena en het zout toe. Voeg beetje bij beetje het water toe en mix goed door. Kneed het deeg met je handen tot een balletje, pak in met plasticfolie en zet een half uurtje koud. Rol uit met een deegrol en schik over je bakvorm.

Reactie schrijven

Commentaren: 0