· 

Notencake

Het recept van deze overheerlijke notencake moet je zeker eens uitproberen. Je kan eventueel de citroen weglaten en een handjevol chocoladedruppels toevoegen. Voeg in dat geval ook een snuifje kaneel toe in de plaats van het gemberpoeder.

Ingrediënten:
200 g gemengde noten, en nog een beetje extra voor de afwerking
225 g boter (kamertemperatuur)
200 g fijne suiker
rasp van 1  citroen
4 eieren
100 g bloem
1 tl bakpoeder
snuifje kardemom en een snuifje gemberpoeder


Werkwijze:
Verwarm de oven op 170gr. Rooster de noten op een bakpapier voor 8 min, en laat afkoelen. Hak deze fijn. Klop de boter, de suiker en de kruiden en rasp tot een luchtige massa. Klop de eieren 1 voor 1 erdoor. Voeg tenslotte de bloem en bakpoeder toe, en klop nog even goed door. Schep de gehakte noten erdoor en schep het beslag in een bakvorm van 20 cm diameter.

Bak in de oven gaar in 60 min.
Werk af met een toefje slagroom, enkele noten, en wat verse bessen, of met gewoon wat suiker er bovenop. Serveer met citroenthee of met een glaasje limoncello.
Te zoet? Vervang de slagroom met zure room, en werk deze af met nog wat citroenzeste.

Reactie schrijven

Commentaren: 0